En uges trollingsferie på Bornholm.

27-04-12 En hilsen fra en af vennerne!


En uges trollingsferie på Bornholm.
Efter en vellykket fredagsklubuge inviterede vores medlem Jan Larsen mig med på en tur til Bornholm i uge 15 om bord på hans trollingbåd ved navn Larsø. Han ville se om jeg også kunne fange laks. Det lykkedes med hans hjælp og ekspertise.

Straks efter ankomsten søndag tog vi på vandet i noget høje bølger, men der var lovet tiltagende vind de kommende dage, så det var om at udnytte chancen og komme ud. På et par timer fangede vi 3 laks op til 5 kg.

Så blev det til to dage på øen, og først onsdag eftermiddag var det muligt at komme på vandet igen et par timer. Her blev det til to laks med 6,2 kg på toppen. Jan var så gæstfri at han begge dage lod mig tage den største.

Så gik det endelig løs med 3 dage i meget bedre vejr. Torsdagen brugte vi til at hive hele 12 laks indenbords. Her tog Jan selv dagens fisk på 11 kg, og jeg fulgte efter med 8,2 og 9,0 kg pyh ha for en dag.

Dagen efter fortsatte vi lidt i samme stil. Jeg mistede en 8-9 kilos ved bådsiden efter at have set den dybt i øjnene øv. Jeg blev dog belønnet igen senere med en pragtfisk på hele 10,2 kg, og vi fik 7 laks i alt.

Lørdag var vores sidste fiskedag stadig i helt stille vejr.
Jan havde sat en stang nummer 14 ud og efter et kvarter fløjtede linen af hjulet.
Efter vi havde fjernet de stænger, der stod mest i vejen, blev jeg sat til at hive fisken ind.
Det kunne jeg ikke finde ud, da den også stod af helt inde ved. Den var på samme størrelse, som fisken jeg havde misted dagen før. Dårlig start.
Vi fangede intet resten af formiddagen, men hørte meldinger fra andre både med firedobbelte hug.

Først over middag startede festen for os, men så gik det slag i slag.
Jeg fangede en fisk på 9,5 kg, og sidst på dagen huggede det på fire stænger samtidigt. Vi ryddede godt af langs rælingen, og tog fiskene ind én af gangen.
De kom alle om bord - 4 til 5 kilo i snit.

Da turen var ved at være omme og vi skulle rigge af, kom dagens sidste hug.
Da vi jo var på vej hjem, tog vi alle øvrige stænger ind, og så stod jeg for fighten. Det var en meget tung og stærk fisk, men til sidst havnede den i nettet. Det var vores største laks på turen, der vejede 12,1 kg 109 cm lang.

Sikke en afslutning - 13 laks på dagen, og godt at vi ikke var stoppet 5 minutter før.
Med venlig hilsen
Per Larsen
E-mail: perlarsen@seniorcamping.dk