Overvintring for Campingvognen!
Gode råd om hvordan du f.eks. kan gøre din vogn klar til vinteren.

Få udført de services og reparationer af de skader du har på vognen efter sommerens ture, før du sætter vognen til  vinteropbevaringen; så undgår man ventetid til foråret, og ikke mindst er der kommet en lille utæthed, så bliver den opdaget og repareret inden der sker den store skade.

Rengør  vognen grundigt, indvendigt støvsugning og vask, samt efterse diverse udluftninger i gulvet, at alle fluenet filtre er i orden, så der ikke er en musefamilie der flytter ind, udvendigt. Giv vognen en grundig afvaskning med et godt sæbeprodukt fra din caravanforhandler. For at vedligeholde vognens lak er det vigtigt at du efter afvaskningen give den en gang (voks) lakforsejling. Husk også at rengøre undervogn og rengør og smør støtteben m.m.

Tøm alle vandsystemer dvs. dunke slanger toilet etc. (inkl. varmtvandsbeholder) for vand. Gennemskyld derefter hele systemet med desinfektionsvæske,
så undgår du (måske) alger, mug, skimmel samt dårlig smag og lugt. Under alle omstændighederne er det nemmere at skylle systemet igennem så det igen virker frisk og sikkert.

Hvis campingvognen har 12 v strømforsyning bør man nok tages akkumulatoren ud når den ikke bruges. Man kan også sørge for at der bliver sat 230 volt til vognen en gang om måneden, og så længe at akkumulatoren bliver fuldt opladet hver gang se samtidig efter at der er vand på skidtet!. En akkumulator kan sagtens tåle frost hvis den er fuldt opladet, men er den ikke det, vil den sandsynligvis frostsprænge, med et større syreudløb i vognen til følge.
Fjern også alle batterier i varmesystemer, vandsystemer samt andre batterikrævende apparater - F.eks. ure, så er de ikke syret ud, til foråret.
Hvis du kan tage dine hynder ind, så gør det, ellers så sæt alle hynder på kant, så der kan komme frisk luft til fra alle sider. (Se efter i magasiner, at der ikke ligger tekstiler og andet der kan suge fugt til sig, og få det fjernet.
Hvis du kan få vognen inden døre, så SKAL den opbevares vognen i et koldt og godt ventileret rum. For at give bedre luftcirkulation åbnes udluftningsventiler og topluer etc.
Hvis du lige som mig ikke kan få vognen inden døre, så luft den grundigt ud hver 14 dag, og tænd evt. for varmen, så vognen bliver rigtig gennemvarm. (kun ved blæser eller punkt varme)
Når vognen er kørt på plads skrues støttebenene til fast underlag + ½ omgang.

Det bedste er at klodse vognen lidt op, så hjulene ikke støtter mod underlaget, så bliver de ikke "firkantede" og er noget nemmere at køre til, til foråret.
Til opklodsning bruges et par bukke under Hjulakslen.
Støttebenene er STØTTEBEN som navnet siger, og de må ikke bruges til at løfte vognen med! altså kun ned til fast underlag + ½ omgang!
Og så kan du roligt gå i gang med at planlægge næste års campingture, for nu ved du at vognen har de bedste muligheder for at overvintre i hel og flot tilstand. husk dog, at når du starter ud igen, at få tjekket bremser og få lavet en gastest.

Vi vil nemlig gerne beholde vores læsere!

Med venlig hilsen
Per Søfeldt Jessen
E-mail: info@seniorcamping.dk